Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro
Välkommen till Limhamns Motorklubb
I Limhamns Motorklubb kör vi motocross och enduro under gemytliga och organiserade former. I klubben finns förare i alla olika kategorier, tjejer och killar i alla åldrar, från nybörjare till förare av högsta SM klass. Klubben bildades 1956 då man höll till på Lernacken ute på Limhamn men sedan 70-talet bedrivs verksamheten ute på Sturup i närheten av flygplatsen. Klubben arrangerar många arrangemang, allt från Prova-På aktiviter till Tävlingar på hög nivå. Det har körts allt från enkla klubbtävlingar till VM på Sturupsbanan. Motocross kör vi mellan april - oktober, Enduro kan vi köra året runt. Varmt välkomna!!!

Kommande aktiviteter och träningspass hittar ni i vår KALENDER.
Årsmötet 1/3 flyttas till 6/3
2018-02-28 20:37
Vi har idag varit ute och inspekterat snöläget och pga rådande situation måste vi ställa in morgondagens års & medlemsmöte och flytta det till tisdag 6 mars 18.00 och vi hoppas då att alla som anmält sig kan komma. Alla medlemmar är givetvis välkomna och vi kommer köpa in samma mängd smörgåstårta men de som hade anmält sig är först till kvarn.

Väl mött
/Styrelsen
Motocross och Första hjälpen 21/3 18.00
2018-02-15 19:23
Vi bjuder in till Dan Bergkvists kurs Motocross och Första hjälpen den 21/3 18.00 ute i klubbhuset på Sturup. Kursen är för alla medlemmar i Limhamn samt Anderslöv i mån av plats. Vad och hur gör jag när olyckan är framme? En kurs i första hjälpen, att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller.

Klubben bjuder på enklare förtäring.

Anmäl dig på info@limhamnsmk.se med NAMN på alla du anmäler och vilken KLUBB du tillhör 

OSA: 16/3

Att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller.
Denna kvällskurs är specialkonstruerad för de tillbud och olyckor som är vanliga vid motocross utövande vid såväl tränings som tävlingstillfällen och vänder sig till t.ex. föräldrar, förare funktionärer eller vänner som befinner sig på banan eller i depå. Den förutsätter inga speciella förkunskaper men är konstruerad för att på kortast möjliga tid ge deltagarna mesta möjliga kunskap för att kunna bättre hantera de olyckssituationer som ofta uppstår i crossutövandet.

Ur Innehållet:
Vanliga och farliga skador, vad skall vi göra och vad skall vi tänka på? Teoretisk genomgång över skadepanoramat ex misstänkta skall och nackskador, extremitetsfrakturer, inre blödningar etc.
Vanliga sjukdomar i publiken och hur vi hanterar dem. (om tid finnes)
Övning oklar skada, systematisk kontroll av liggande förare.
Övning hjärt- och lungräddning samt övning medvetslös förare (om tid finnes).

-”Motocross är ingen ofarlig sport, vi tar en medveten risk när vi utövar den. Det tycker jag är helt ok, jag gör ju så själv också. Men just för att vi tar en medveten risk är det vår skyldighet att åtminstone kunna ett minimun av det basala akuta behovet av hjälp vid en skada, samt att ha en uppfattning om vad man inte skall göra i vissa situationer.” Dan Bergkvist.

Kursen hålls av Dan Bergkvist, legitimerad läkare och verksam vid Ortopediska kliniken Malmö, samt ”crossförälder” med flerårig erfarenhet av motocrosssporten och dess skadepanorama. Den hålls i standardutförandet i en teoretisk del, ca 1,5 till två timmar, och i gruppövningar på liknande tid för respektive grupp med målet att ge maximal kunskap i avgörande situationer som uppstår inom sportutövandet.

Välkomna
Kallelse till Års & Medlemsmöte 2018
2018-02-07
Årsmöte 2018 med efterföljande medlemsmöte håller vi på Sturup i klubbhuset torsdagen den 1 mars kl 18.00. Eftersom klubbhuset har fått sig en ansiktslyftning tänkte vi fira detta med en liten invigning och vi bjuder på smörgåstårta vilket man anger i anmälan om man vill ha eller inte. Kaffe och kaka kommer serveras oavsett om man anmält sig eller ej. 

Nominering till priser för 2017

Efter årsmötet kommer vi i vanlig ordning dela ut priser för prestation och förtjänst i kategorierna; Årets förare, Årets prestation och Årets viking (det behöver inte vara förare till de två sistnämnda kategorierna). Lämna din nominering i samband med anmälan till mötet, har du inte möjlighet att komma på mötet går det bra att nominera via länken nedan men du tackar nej till mötet.


OSA 2018-02-25


VÄLKOMNA

/StyrelsenEnduroslingan öppen lördag 13/1 10.00 - 14.00
2018-01-09 09:15
På lördag håller vi enduroslingan öppen 10.00 - 14.00.

På Sturup är det gratis endurokörning för medlemmar och 50:- för icke medlemmar vilket swishas på plats. Swichnr hittar man i kiosken.

/Endurosektionen
Medlemsavgifter 2018
2017-12-22 08:00
I början av 2018 kommer vi skicka ut faktura för medlemsavgiften 2018. Medlemsavgifterna är oförändrade enl beslut på senaste årsmötet så vänta med att betala tills fakturan dyker upp. 

Crosskolan kommer fortsätta utvecklas 2018 av våra duktiga barnledare. Vi kommer fortsätta med våra uppskattade organiserade träningar för stora nybörjare och bredd/motion. Vi kommer och ge stora möjligheter till träning för Junior/Senior/Elit (JSE).

Det kommer köras 5 tillfälle i Vårserien, KM efter sommaren och Gåsafräsen (enduro) mot slutet av säsongen.

Vi jobbar också på ett sommarläger 2018 i vanlig ordning.

Öppethållande 2018 kommer fördelas på oss medlemmar. Träningskort kan man erhålla om man blir en av de 10-15 vi behöver till kioskgruppen eller om man gör andra värdefulla insatser för klubben såsom snickeriuppdrag/tränaruppdrag/bangrupp/maskinansvar etc. Träningsbiljetter kommer kunna erhållas genom att ställa upp på tävlingar och arbetsdagar.

Redan nu vet vi att vi blivit tilldelade en av deltävlingarna i Sverige Cup och det blir den 18/8. Vilka andra tävlingar vi kommer arrangera återkommer vi med.

Varmt välkomna till Limhamns MK och Sturup 2018.

/Styrelsen
Nyheter från våra grupper
Ungdomsektionen, 22/10 16:33 
Ungdomsektionen, 10/10 13:06 
Ungdomsektionen, 17/09 17:18 
Ungdomsektionen, 10/09 15:22 
Ungdomsektionen, 04/09 10:12 
Ungdomsektionen, 30/08 06:44 
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Resultat från Sturup