Hej och välkomna till Limhamns motorklubbs crosskola!
Ett antal måndagar 2018 mellan 18.00 - 20.00 bedriver vi en crosskola för 50cc-85cc. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå och gruppindelning kommer ske vid behov. I crosskolan har man egen maskin och egen utrustning, klubben har inga egna maskiner. Träningsupplägget består av två timmars organiserad träning av våra två barnledarutbildade tränare Edvardh Svensson och Kajsa Siecke. Tränarnas licensierade barnledarutbildning innebär att de kan skriva ut guldhjälmslicenser för barn upp till 12 år.

Guldhjälmsutbildningen är en utbildning som ger grundläggande kunskaper i att kunna hantera en motorcykel och ger också vårdnadshavare utbildning i ansvar vid träning och tävling. Mooed Guldhjälmslicens kan barn upp tom 12 år delta i tävlingar enligt Guldhjälmsreglemente.

För intresseanmälan till guldhjälmsutbildningen går det bra att skicka ett mail till info@limhamnsmk.se
Alla passen finns i kalendern här på hemsidan. Vid dåligt väder kan träningen utebli och om detta är fallet står det på hemsidan alt på Limhamns motorklubbs facebooksida. Står det ingenting är crosskolan öppen. Kiosken kommer vara stängd så medtag någonting att äta och dricka.

Crosskolan är gratis för medlemmar i Limhamns- och Skanörs motorklubb, för övriga kostar det 50 kr. Är man inte medlem i någon klubb krävs det att man löser en engångslicens för 150 kr vilket går att lösa på plats.

Datum för 2018 kommer under våren:

Full rulle på crosskolan ikväll
2018-06-11 21:48
Intresset fortsätter att öka bland våra unga i crosskolan.

Grymt jobbat av alla barnledarna!!!

/Styrelsen
Crosskolan på besök hos AMK
2018-06-03 16:09
I torsdags blev våra nyblivna Gulhjälmslicensförare inbjudna till Anderslövs MKs crosskola och guldhjälmsutbildning för att delta i ett provheat. 4 av våra 7 deltagare från höstens utbildning var på plats denna fina kväll. För några var det första gången dom körde på banan och det fixade dom fantastiskt bra med tanke på det nya underlaget. Det var en varm kväll och banan var torr, med det var ett gäng kämpar som ändå genomförde detta med bravur. Jag tror nog att det var ett par stycken som fick mersmak för tävlingar. Jag är väldigt stolt över dessa små tuffingar.
Som tack för detta bjuder vi in AMKs nyutbildade Guldhjälmsförare till att fritt testa på vår crosskola  den 11/6.

/Coach Kajsat
Nu startar crosskolan!
2018-05-03 16:12
På måndag 7/5 drar vi igång med säsongens crosskola. Precis som föregående säsong tränar vi mellan 18-20. Första crosskolan kommer vara för både knattar och stora, därefter kommer vi ha träning för stora var tredje måndag (datum kommer stå i kalendern).

Vi hoppas givetvis på fint väder och många bekanta och även några nya ansikten på måndag!

/ Limhamn MK’s tränare
Påminnelse om anmälan.
2017-10-22 16:33
Imorgon är sista dagen att anmäla sig till avslutningen av 2017 års crosskola den 28/10. Missa inte denna trevliga kväll som innehåller både mat och film och skönt häng i klubbstugan.

Vi meddelar i veckan om hur banan ser ut inför knattarnas KM. Skulle det inte gå att genomföra låter vi er veta i god tid. Körtest för G-utbildningen kommer hållas på asfalten.

Anmälan till G-utbildning innebär inte direkt anmälning till avslutningen. Meddela senast 23/10 om ni vill delta och hur många barn + vuxna, till kajsa_66@hotmail.com.

/LMKs barnledare
KM knattar & Avslutning Crosskolan
2017-10-10 13:06
I samband med Guldhjälmsutbildningen Lördagen den 28/10 kommer vi hålla ett KM för knattarna i klubben. I slutet av dagen håller vi en avslutning av crosskolan där vi lagar mat tillsammans och lär känna varann lite bättre, samt ser en film.